hotel Bodrog Wellness & Elix Spa****

Hotel Bodrog neposkytuje pevné ceny na rok 2024. Na Vaše přání požadovaný termín a kapacitu ověříme, zašleme cenovou nabídku a v případě zájmu pobyt zprostředkujeme.

Sárospatak / Maďarsko

  • Wellness
  • Novinka

Ubytování

Kompletně zrekonstruovaný hotel nabízí perfektní příležitost k relaxaci a načerpání nových sil. Nachází se v centru Sárospataku, jen pár minut chůze od hradu Rákóczi a baziliky.

Hotel nabízí 2 lůžk. pokoje SUPERIOR (29 m²) 2. patro – klimatizace, koupelna se sprchou, LED TV, telefon, Wi-Fi, trezor, mini-bar, výhled na Zemplínské hory nebo historickou hradní čtvrť a každý pokoj má balkon.

2 lůžk. pokoje PREMIUM (29 m²) 2. patro – klimatizace, koupelna se sprchou, LED TV, telefon, Wi-Fi, trezor, mini-bar, výhled na Zemplínské hory nebo historickou hradní čtvrť a každý pokoj má balkon.

2 lůžk. pokoje PREMIUM ELEGANCE (29 m²) 1. patro – možnost přistýlky pro dítě, klimatizace, koupelna se sprchou, LED TV, telefon, Wi-Fi, trezor, mini-bar, výhled na Zemplínské hory nebo historickou hradní čtvrť a každý pokoj má balkon.

2 lůžk. pokoje PREMIUM PLUS (29 m²) 2. patro – klimatizace, koupelna se sprchou, LED TV, telefon, Wi-Fi, trezor, mini-bar, kávovar a rychlovarná konvice Nespresso s přípravou čaje a originálními kapslemi kávy Nespresso Firenze Arpeggio a Nespresso Roma. Výhled na Zemplínské hory nebo historickou hradní čtvrť a každý pokoj má balkon.


Hotelové služby

V přízemí hotelu se nachází klimatizovaná restaurace Bodrog a nabízí tradiční maďarskou i mezinárodní kuchyni formou bufetu. Terasa Helios má výhled na kompletně zrekonstruovaný okrasný park vedle hotelu, díky čemuž je jedním z oblíbených míst k pobytu hostů. Díky moderní, plně motorizované střeše a posuvným proskleným stěnám si hosté mohou po celý rok užívat nádherné panorama centra města s výhledem na baziliku. Na terase se podávají speciality typické pro řeckou gastronomii a hosté si mohou vybrat ze široké nabídky vín. Recepce, výtah, hlídané parkoviště.


Wellness

Hoteloví hosté mají neomezený vstup do nového Elix Wellness & Spa (vnitřní bazén s protiproudem (27 °C), vnitřní jacuzzi (36 °C), solná místnost, infra sauna, aroma finská sauna, parní kabina, tropická zážitková sprcha).

Panoramatická zážitková wellness terasa ELIX ve výšce 6 m od úrovně terénu nabízí venkovní jacuzzi (37 °C), panoramatickou finskou saunu, ponorný bazén se studenou vodou a relaxační lůžka. Fitness centrum je vybavené nejmodernějšími funkčními tréninkovými stroji Cybex a Precor. Možnost masáží a solárium za poplatek.

Sárospatak - hotel Bodrog Wellness & Elix Spa****

Sárospatak - hotel Bodrog Wellness & Elix Spa**** - Termíny a ceny

Termín Počet nocí Stravování Doprava Akce Ubytování Cena
13. 06. – 20. 12. 2024 1 noc polopenze

Sárospatak

Praha – Sárospatak 796 km, Brno – Sárospatak 597 km, Ostrava – Sárospatak 420 km, Písek – Sárospatak 753 km

 Sárospatak je klenot maďarských historických měst, kulturní a turistické centrum ležící na úpatí malebného pohoří Zemplén, na břehu řeky Bodrog. Jeho jméno evokuje slavné časy maďarské historie, lvy války za nezávislost... Rákócziho!

V Sárospataku bylo královské panství již od 12. století. V letech 1534 až 1541 postavil Péter Perényi na jihovýchodním rohu městské hradby velkou pětipatrovou obytnou věž. Nejnovější hradní budovy navrhl Alessandro Vedani ze severní Itálie a postavili je maďarští řemeslníci ve stylu konce 19. století. Románské a gotické řezbářské fragmenty jsou pozůstatky bývalého kláštera Domokos a nedalekého hradu. V letech 1540 až 1567 bylo postaveno východní Perényiho křídlo. V roce 1616 se tehdejší majitelka Zsuzsanna Lorántffy provdala za Györgyho Rákócziho II., který se později stal knížetem Transylvánie. Sárospatak se tak stal centrem Rákócziho panství. Od roku 1640 byl zámek zpevňován a bylo postaveno Lorántffyho křídlo, na nějž navazovala lodžie a dělová terasa. Od roku 1676 vlastnil hrad Ferenc Rákóczi II., jehož opevnění bylo roku 1702 na příkaz císaře zničeno. V letech 1711 až 1776 byli majitelé zámku: knížata Trautsonovi zbarokizováni a od roku 1807 vévodové z Bretzenheimu obnovili zámek v romantickém, eklektickém vkusu a zachovali mu renesanční charakter. Od roku 1875 je majetkem knížat Windischgrätz a od roku 1945 maďarským státem. Muzeum bylo otevřeno v roce 1950 a od té doby je kastodianem hradu.

Reformovaná kolej Sárospatak byla založena v roce 1531. Její fasáda, tzv. Velká kolej, byla postavena v letech 1806 až 1815. Je to jedna z nejkrásnějších klasických budov na severovýchodě Maďarska. Velkou knihovnu navrhl Mihály Pollach a obsahuje přes 350 000 svazků knih. Dnes je nejstarší budovou v komplexu Berna Row, což je školní historické muzeum se 6 místnostmi.


Na ranou historii Patakiho koleje měli velký vliv následující patroni: Péter Perényi, který sehrál patronátní roli v roce 1530, a později György Rákóczi I. a jeho manželka Zsuzsanna Lorántffy. Poskytli budovy pro školu, významné učitele, vysoce kvalitní knihovnu, tiskárnu a vypracovali pravidla a směrnice pro řízení a étos vysoké školy. Na koleji bylo k dispozici nižší, střední a terciární vzdělání, což byla kombinace různých typů škol pro malé děti až po dospělé. Kromě teologického vzdělání byl kladen důraz na humanitní, právnické, pedagogické a praktické vyučování. Kolej se v průběhu minulých staletí stala vzorem a ovlivňovačem života města. Významní spisovatelé maďarské historie nazývali kolej hlavním městem klasické kultury, je také známá jako Atény na Bodrogu. Csokonai říká, že je sídlem inspirace a kreativity v Maďarsku a později získalo jméno Cambridge v angličtině díky vysoké úrovni angličtiny.

V blízkosti Rákócziho sklepa najdete degustační sklípek hotelu Bodrog. "Podzemní svět je pro zapomenutí nadzemního světa," řekl Kálmán Mikszáth. Zajímavá ale není jen architektura sklepa – víno chutná nejlépe tam, kde zraje: ve sklepích starých stovky let. Sklep vedle hradu Sárospataki je živým svědkem kultury hroznů a vína sahající až do středověku. Používaly ho bývalé panství Perényiek, Dobók a Rákócziak. Autentická atmosféra, stálá teplota 13 °C a vlhkost 96 % vytvářejí ideální podmínky pro degustaci vín.


Ceník

2024 - Sárospatak - hotel Bodrog Wellness & Elix Spa (vlastní doprava).pdf

Stáhnout ceník pro hotel Bodrog Wellness & Elix Spa**** .

Maďarsko - Sárospatak - hotel Bodrog Wellness & Elix Spa****